У Харкові пройдуть вистави та виставки, присвячені жертвам політичних репресій
27 листопада 2014 16:47 Місто
У Харкові пройдуть вистави та виставки, присвячені жертвам політичних репресій Благодійна програма «Стіна плачу» почалася сьогодні, 27 листопада, біля Меморіалу пам'яті жертв терору в парку Пам'яті.

У парку пройшов мітинг, присвячений жертвам голодомору 1932-1933 років та політичних репресій 1937-1938 років. На цьому місці учасники мітингу запропонували встановити пам'ятник, оскільки на території парку Пам'яті покоїться близько 8 тис. людей - жертв голодоморів та політичних репресій.

Як зазначив співорганізатор заходу Євген Фрідлянд, в листопаді-грудні в Харкові пройде благодійна програма «Стіна плачу», присвячена загиблим у часи голодоморів, жертвам Голокосту, а також низка заходів, приурочених до Міжнародного дня інвалідів та ін.

Так, 30 листопада в Будинку вчених на вул. Раднаркомівській, 10 представлять музичний спектакль про Україну та українців (лейтмотив вистави - «Хто ми, звідки і навіщо?»). Початок - о 16:00.

2 грудня у Палаці культури Київського району по вул. Скрипника, 7 пройдуть виставка та концерт «Чужої біди не буває», який приурочать до Дня інвалідів. Початок - о 14:00. У програмі: естрадна музика, танці, виступ харківських поетів Володимира Васильєва, Валерія Болотова, бардів з Клубу пісенної поезії ім. Ю. Візбора тощо. У фойє буде розгорнуто виставку робіт інвалідів.

16 грудня відбудеться церемонія пам'яті на місцях харківського Голокосту. Заходи пройдуть на місці перших жертв у Харкові, на вул. Громадянській, на місці колишньої синагоги, біля Стіни Скорботи на Московському проспекті і в Дробицькому яру.

18 грудня в Єврейському культурному центрі «Бейт Дан» представлять музичний спектакль «7 свічок. Велика історія» - про долі народів та історії релігій від створення світу до наших днів. Початок - о 18:30.

19 грудня відбудеться вистава для дітей з хромосомними особливостями. Свято приурочене до Дня Святого Миколая. У програмі: привітання, подарунки, спілкування, відвідування храму (місце та час проведення уточнюється).

20-21 грудня у спорткомплексі «Уніфехт» (пров. Отакара Яроша, 14) пройде турнір з фехтування серед інвалідів на колясках, ветеранів і спортсменів старше 18 років.

Заходи організовані за підтримки Харківського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», ХМГО «Союз Чорнобиль», громадської організації «Діти сонця», Харківського музею Голокосту, театру «Фрідлянд» та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини