У Харкові пройшла загальноміська акція до дня народження Тараса Шевченка
11 березня 2023 14:30 Суспільство
У Харкові пройшла загальноміська акція до дня народження Тараса Шевченка Акція «Відкрий для себе Т. Г. Шевченка» з нагоди 209-ї річниці з дня народження Кобзаря пройшла у ТРЦ «Нікольський».

Як повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту, у рамках заходу харків’ян ознайомили з фактами біографії українського поета та громадського діяча. П’ятеро охочих змагалися в інтелектуальній вікторині, присвяченій життю та творчості Тараса Шевченка, та отримали сувеніри. Крім того, охочі змагалися в конкурсах: «Хто найкраще прочитає вірш», «Заспівати вірш поета» та «Відгадати загадки».

У департаменті зазначили, що у Харкові ім’ям Тараса Шевченка названі сад, театр, вулиця. Також у місті встановлений перший в Україні та один з кращих пам'ятників Кобзарю у світі і намальований найбільший стінопис з його портретом. Оскільки зараз монумент у саду ім. Шевченка закритий та укріплений через обстріли, у департаменті вирішили символічно відкрити його для містян.

«У ТРЦ «Нікольський» було встановлене полотно з зображенням ліворуч пам'ятника Тарасові Шевченку, яке було закрите тематичними магнітами, а праворуч були надруковані відкриті рядки його вірша. Учасники акції могли забрати магніт на згадку про захід і, таким чином, символічно «відкривали» для себе Тараса Шевченка, його творчість, яка має дуже великий вплив на розуміння сучасності», - пояснили у департаменті.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини