У Харкові пройшов День грузинської культури
28 листопада 2014 21:10 Місто
У Харкові пройшов День грузинської культури День грузинської культури пройшов сьогодні, 28 листопада, в БК Червонозаводського району.

Грузинська діаспора влаштувала благодійний концерт, під час якого всі бажаючі могли пожертвувати кошти для військовослужбовців, які були поранені в зоні проведення АТО і зараз проходять лікування у Харківському військовому госпіталі. На сцені виступили національні колективи «Джорджія» і «Метехі».

Як зазначив голова громадської організації «Єдина Грузія» Тамаз Тедорадзе, в ситуації, що склалася в Україні через війну, в якій гинуть люди, ніхто так не розуміє українців, як грузини, адже вони самі пережили і переживають схожі події.

«У цій залі знаходиться багато людей, які є біженцями з Абхазії і Південної Осетії, та й в цілому більше 50% грузинів, які живуть у Харкові, - це біженці. Тому ми бажаємо українському народу і собі, щоб все це швидше закінчилося, і в Україні настав мир. І цей концерт спеціально організований для того, щоб грузинська діаспора внесла свою лепту у вигляді допомоги українським військовим. Ми зобов'язані підтримати Україну в цей складний час», - зазначив Тамаз Тедорадзе.

Начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Олександр Стерін подякував організаторам благодійного концерту за те, що грузинська діаспора небайдужа до тих труднощів, які зараз переживає Україна. За значний внесок у розвиток і зміцнення міжнаціональних дружніх відносин він вручив Тамазу Тедорадзе Подяку міського голови.

Організаторами Дня грузинської культури виступили громадська організація «Єдина Грузія» і обласний благодійний фонд «Метехі» за підтримки Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини