У Харкові виділяють кошти на підтримку ОСББ
06 квітня 2021 17:47 ЖКГ
У Харкові виділяють кошти на підтримку ОСББ На підтримку житлово-будівельних кооперативів, житлових кооперативів та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Харкова у 2020 році було витрачено більше 35 млн грн.

Про це сьогодні, 6 квітня, на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Ірина Туз.

За її словами, понад 12,2 млн грн було спрямовано на капітальний ремонт, а близько 14 млн грн - на поточний ремонт у будинках ЖК, ЖБК та ОСББ. За ці кошти були оновлені вхідні групи, під'їзди, виконаний ремонт покрівель, ліфтів, вікон, внутрішньобудинкових систем та ін. Також більш 485 тис. грн було спрямовано на встановлення 10 спортивних майданчиків, а понад 1 млн грн - на поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів на восьми прибудинкових територіях ЖБК, ЖК та ОСББ.

Ірина Туз зазначила, що також ОСББ надається допомога у вивезенні та утилізації побутових відходів, встановленні лавок, урн, контейнерів, конструкцій, поштових скриньок, у двори завозиться пісок. Крім того, в Харкові успішно реалізуються проєкти «ЖК, ЖБК та ОСББ - Сортує», «Роздільний збір сміття - перший етап». Також контролюється підготовка багатоквартирних будинків ЖК, ЖБК та ОСББ до опалювального сезону.

За її словами, окрім ремонтних робіт, в місті надають юридичну та консультаційну допомогу для ініціативних груп зі створення та функціонування ОСББ, зустрічі та семінари-тренінги для керівництва ЖК, ЖБК та ОСББ, де їх інформують про зміни в чинному законодавстві тощо.

Зазначимо, що зараз в місті Харкові зареєстровано 613 ОСББ, а також 465 ЖК і ЖБК.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини