У Харкові відкрили ще одну групу для дошкільнят
16 вересня 2020 18:32 Освіта
У Харкові відкрили ще одну групу для дошкільнят Нову групу відкрили сьогодні, 16 вересня, у дитячому садку №440 у Московському районі.

Як повідомила завідувачка дитсадка №440 Тетяна Акімова, у новій групі виховуватимуться 25 дітей чотирирічного віку. Раніше це приміщення займали початкові класи школи №98, але дошкільнят стало більше, і молодша школа перейшла в основну будівлю навчального закладу, а приміщення групи повернули дитячому садку.

У групі виконали капітальний ремонт - замінили систему опалення, сантехніку, виконали оздоблювальні роботи та встановили нові меблі. Зокрема, комплект «Замок» дітям подарував Харківський міський голова Геннадій Кернес. Також для розвитку дітей придбали комплект розвиваючих ігор Фребеля і різні дидактичні матеріали.

«Ми дуже чекали на відкриття цієї групи, оскільки садок був переповнений, а тепер у всіх групах буде комфортно і добре. Група дуже красива. Для дітей створені всі умови - нова ігрова та спальна кімнати, багато розвиваючих ігор - магазин, аптека, лікарня, перукарня, кухня. А нові зручні парти і ліжка можна поставити за санітарними нормами -  на відстані метра», - розповіла Тетяна Акімова.

Вона зазначила, що всього у дитячому садку виховуються 285 дітей, і в майбутньому планується відкрити ще одну групу, під яку залишилося приміщення.

З відкриттям нової групи колектив дитячого садка і батьків дошкільнят привітав голова Адміністрації Московського району Олег Товкун, який передав дітям іграшки.

«У 2017 році ми відкрили в цьому дитячому садку міні-стадіон, а сьогодні - нову групу, де створені всі умови для розвитку дітей. Тут вони будуть гратися, вчитися і готуватися до школи. Сфері освіти в нашому місті приділяють дуже велику увагу. Я б сказав, що це пріоритет для Харківського міського голови та його команди, і сьогоднішня подія - це реальний результат копіткої роботи», - підкреслив Олег Товкун.

Зазначимо, що ремонт у новій групі дитячого садка №440 був виконаний за кошти міського бюджету. Всього в цьому році планується відкрити 10 груп в семи діючих дитячих садках у Київському, Московському, Слобідському, Основ'янському і Шевченківському районах. Також буде відновлено роботу дитячого садка №333 по пров. Івана Каркача в Індустріальному районі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини