У Харкові відкриють нові школи та дитсадки
22 грудня 2021 14:21 Бюджет
У Харкові відкриють нові школи та дитсадки На програму розвитку освіти міста Харкова у 2022 році планується спрямувати 6,07 млрд. грн.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 22 грудня, на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Сума асигнувань на освіту збільшилася на 15% порівняно з минулим роком.

Кошти будуть спрямовані, зокрема, на функціонування та розвиток матеріально-технічної бази 183 загальноосвітніх шкіл, 13 професійно-технічних навчальних закладів, 212 дитячих дошкільних закладів та ін.

Наступного року на базі дитячого будинку «Родина» планується створити дитсадок для дітей зі складними життєвими обставинами, відновити роботу дитсадка №277 (Київський район) та відкрити 10 додаткових груп у дошкільних навчальних закладах, які вже працюють.

Також планується створити Харківську початкову школу №183, на базі Харківської загальноосвітньої школи-інтернату №14 - Харківський ліцей №174, а при Харківському університетському ліцеї - філію для учнів початкової школи. У Новобаварському районі заплановано відкриття дошкільного підрозділу при загальноосвітній школі №92.

У вересні 2022 року планується створити інклюзивно-ресурсний центр №2 у Харківській загальноосвітній школі №63.

Крім того, наступного року буде капітально відремонтовано 165 шкіл, закуплено комп'ютери для 37 шкіл, оновлено 430 класів початкової школи.

Як і в попередні роки, у харківських школах будуть збережені безкоштовні сніданки для учнів 1-4 класів та безкоштовне молоко для першокласників.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини