У Харкові відремонтували близько 250 ліфтів
10 листопада 2016 13:21 ЖКГ
У Харкові відремонтували близько 250 ліфтів Найближчим часом в харківських багатоповерхівках замінять чотири ліфта, які не працюють від 5 до 10 років.

Про це сьогодні, 10 листопада, повідомив заступник головного інженера КСП «Харківміськліфт» Михайло Адаменко.

Він нагадав, що в 2016 році на заміну і ремонт ліфтів місто виділило близько 14 млн грн.

Заміна купе-кабін проводитиметься на вул. Культури, 9 (під'їзд №5), вул. Мистецтв, 7/9 (під'їзд №2), пр. Л. Свободи, 58 (під'їзд №2), у пров. Гурченко, 3-є (під'їзд №2). За словами Михайла Адаменка, роботи з заміни ліфтів почнуться 11 листопада, а закінчаться - 1-5 грудня.

Він також повідомив, що цього року вже проведений поточний ремонт понад 200 ліфтів із запланованих 300, системою диспетчеризації (звуковий зв'язок з диспетчером, дистанційне керування ліфтом, ввімкнення внутрішньобудинкового освітлення тощо) були обладнані близько 100 купе-кабін із запланованих 180.

Також фахівці підприємства вже провели капремонт 31 ліфта з 44, які знаходяться в плані ремонту на цей рік. Вони замінили основні частини купе-кабін, станції управління, лебідки, електричну частину тощо. Планується, що роботи в останніх 13 ліфтах будуть закінчені на початку грудня.

«На сьогодні проводиться велика робота з ремонту ліфтів. До кінця року плани, які затверджені міською владою, будуть виконані», - підкреслив Михайло Адаменко.

Він повідомив, що на ремонт і заміну ліфтів наступного року планується виділити ще більше коштів - близько 56 млн грн. Якщо така сума буде закладена в міському бюджеті, то це дозволить провести заміну 17 купе-кабін, капітально відремонтувати 105 ліфтів, встановити систему диспетчеризації в 250.

Також Михайло Адаменко повідомив, що розкрадання ліфтового обладнання на території, що обслуговує підприємство, - а це Шевченківський, Київський та Індустріальний райони - зменшилося втричі в порівнянні з минулим роком. Так, в 2016 році було зафіксовано близько 60 таких випадків з сумою збитків у 400 тис. грн. При цьому кількох зловмисників вдалося затримати. На підприємстві зменшення кількості випадків розкрадань пояснюють тим, що вже 2 тис. ліфтових приміщень обладнані системами сигналізації і датчиками руху, що значно ускладнює злодіям можливість здійснювати їхні злочинні наміри. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини