У Харкові відзначили День космонавтики
12 квітня 2017 14:36 Суспільство
У Харкові відзначили День космонавтики Мітинг з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики відбувся 12 квітня на вул. 23 Серпня, біля каменя, закладеного до 50-річчя від дня польоту в космос першого космонавта Юрія Гагаріна.

У мітингу взяли участь ветерани харківських підприємств, які зробили значний внесок у розвиток космонавтики, представники громадських організацій, депутати міської та обласної рад.

Учасники мітингу поклали квіти до пам'ятного знаку, відзначили внесок України і, зокрема, Харкова у світовий розвиток ракетно-космічної галузі.

Як зазначив депутат міської ради Габріел Михайлов, це свято дуже важливе для Харкова, оскільки місто дало космонавтиці багато висококласних фахівців.

«Харків є столицею систем управління космічними апаратами, наше місто дало світові безліч фахівців в області космонавтики. Сьогодні тут зібралися ті, хто все своє життя присвятив цій галузі і хто особисто знав людей, які прославили наше місто на весь світ», - підкреслив Габріел Михайлов.

Довідка. Свій внесок у розвиток космічної галузі зробили понад 30 підприємств Харкова, серед яких - компанія «Хартрон», ДНВП «Об'єднання «Комунар», Харківський приладобудівний завод ім. Т. Шевченка, Харківський завод електроапаратури, Науково-дослідний інститут радіовимірювань, Радіоастрономічний інститут Національної академії наук України. Деякі з них і зараз продовжують працювати в космічній галузі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини