У Харкові вироблятимуть вакцину проти коронавіруса
13 вересня 2021 18:00 Медицина
У Харкові вироблятимуть вакцину проти коронавіруса Група компаній «Лекхім» на своєму підприємстві в Харкові в 2022 році збирається запустити виробництво вакцини «CoronaVac».

Харківське підприємство «Лекхім» наступного року планує запустити виробництво вакцин у наповнених шприцах - в тому числі і вакцин проти COVID-19.

Про це стало відомо сьогодні на зустрічі колективу «Лекхіма» з секретарем Харківської міської ради Ігорем Тереховим.

«Це дуже важливий проєкт. Ми не знаємо, якою буде ситуація за місяць або два з пандемією. І те, що харківське підприємство збирається випускати вакцину і вкласти у виробництво приблизно 25-30 млн євро, - це дуже добре», - заявив Ігор Терехов.

Секретар міськради також зазначив, що влада Харкова зараз робить все можливе для того, щоб підготуватися до вірогідної ​​нової хвилі коронавіруса - закуповуються препарати, необхідне медичне обладнання, кисневі станції.

У Харкові вироблятиметься вакцина «CoronaVac», створена китайською компанією «Sinovac Biotech». У 2021 році група «Лекхім» стала офіційним постачальником цієї вакцини в Україні.

Довідка. Група «Лекхім» існує з 1992 року. Через рік після початку роботи «Лекхім» першою в Україні організувала промисловий випуск препаратів у формі супозиторіїв, а у 2000 році почала виробляти препарати в таблетках. Сьогодні група «Лекхім» виробляє більше 200 найменувань лікарських препаратів, які продаються в аптеках Харкова, України і експортуються в 35 країн світу. Щорічно група реєструє близько 10 нових препаратів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини