У Харкові встановлять котельні на альтернативному паливі
26 червня 2015 18:14 ЖКГ
У Харкові встановлять котельні на альтернативному паливі Заміна обладнання в поточному році запланована на котельнях по вул. Котлова, 29 та пров. Лиманському, 1.

Про це сьогодні, після всеукраїнської селекторної наради з питання енергоефективності повідомив перший заступник міського голови Андрій Парамонов. Селекторну нараду вів Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який зазначив, що сьогодні впровадження енергозберігаючих технологій в регіонах - пріоритетне завдання обласних та місцевих органів влади.

Перший заступник міського голови Харкова зазначив, що в місті дотримуються рекомендацій уряду. За його словами, проектом передбачено переоснащення систем теплопостачання будинків з установкою пелетних котлів. Це дозволить заощадити близько 450 тис. куб. м газу. На переобладнання двох котелень цього року направлять близько 9 млн грн. Торік в місті реконструювали котельні по вул. Кар'єрній, 18а та вул. Тархова, 1а.

Крім того, в місті реалізують програму підвищення енергоефективності житлового фонду. Департамент житлового господарства вже визначив 280 будинків для виконання енергоаудиту, складання енергетичних паспортів та подальшої розробки проектів термомодернізації цих будівель. Першими будинками, які стануть пілотними за проектом, стануть 16-поверхівки по вул. Рибалка, 47-б та пров. Титаренківському, 20. Там планують замінити вікна й двері в «холодних зонах», утеплити одну зі стін (пер. Титаренковский, 20). Роботи плануєтсья завершити вже цього року на умовах співфінансування з мешканцями будинків.

Зазначимо, що торік на реалізацію плану заходів з енергоефективності комунальні підприємства освоїли понад 57 млн ​​грн (95,3% з цих коштів - кошти підприємств, 1,6% - інвестиційні кошти, 3,1% - кошти міського бюджету). За рахунок цього вдалося заощадити 940 тис. куб. м газу, 20,5 млн кВт.год електроенергії, 10,43 тис. Гкал теплоенергії та 1907,37 тис куб. м води.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини