У Харкові затримали злодія, який за день вкрав сім ліфтових котушок
06 квітня 2015 13:56 ЖКГ
У Харкові затримали злодія, який за день вкрав сім ліфтових котушок Чоловіка, який вкрав сім ліфтових котушок, затримали в суботу, 4 квітня, на місці злочину в Орджонікідзевському районі.

Як повідомив головний інженер КСП «Харківміськліфт» Віталій Науменко, злочинцем виявився житель міста. Харків'янин за один день зняв сім ліфтових котушок в мікрорайоні «Горизонт». Злочинець завдав шкоди підприємству на суму близько 7 тис. грн.

Віталій Науменко розповів, що в машинні відділення чоловік потрапляв через кватирки, які були відкриті, а в останньому випадку - через двері. Оскільки вхід до приміщення контролює диспетчерська служба, відразу ж надійшов сигнал про проникнення туди стороннього. На підприємстві зв'язалися з правоохоронцями, які виїхали на місце події та затримали злодія. Украдене правоохоронці виявили в машині правопорушника.

Директор КСП «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров повідомив, що за такий злочин загрожує строк від трьох до п'яти років. За його словами, в основному злодії працюють групами по дві-три людини.

«Випадків розкрадань стало більше. Витрати підприємства величезні. У будинках ріжуть кабелі, котушки. Якщо раніше котушка коштувала 300-400 грн, то зараз її вартість значно вища. А нам все це потрібно відновлювати. Дійшло до того, що витягують запобіжники з щитових у будинках. Якщо крадуть тільки устаткування - це одні витрати, але ж часто виламують вікна, грати, скло розбивають, ламають раму, двері. Відповідно, електрик відновлює електрообладнання, а столяри ремонтують двері і т.п. Все це додаткові витрати», - повідомив Анатолій Кандауров.

Торік у Харкові було викрадено ліфтового обладнання на 3 млн грн, у тому числі 70 км кабелю для зв'язку з диспетчером. У 2014 році за розкрадання були засуджені 16 осіб, які вчинили злочини в Київському, Московському, Дзержинському, Орджонікідзевському районах. Цього року термін отримали три людини: двох злочинців затримали в Київському районі і ще одного - в Дзержинському.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини