У Харкові з'явиться пам'ятний знак спортивному тренеру
09 червня 2021 17:49 Місто
У Харкові з'явиться пам'ятний знак спортивному тренеру Пам'ятний знак спортивному тренеру з'явиться на фасаді Дитячо-юнацької спортивної школи «ХТЗ» по пр. Московському, 244/1.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 9 червня, на засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Як повідомив відповідальний секретар комісії Роман Кравченко, відповідне клопотання було надано відділенням Національного олімпійського комітету України в Харківській області. За його словами, встановлення пам'ятного знака приурочене до святкування Дня тренера України, який вперше буде відзначатися 19 липня. Саме цього дня 25 років тому Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава.

Також в місті увічнять пам'ять Почесного громадянина міста Харкова, ветерана Другої світової війни, заслуженого вчителя України Павла Масленнікова. Пам'ятну дошку встановлять на фасаді Харківської спеціалізованої школи №3 (вул. Лесі Українки, 4), директором якої він був з 1958 по 1982 рр.

Крім того, комісією було прийнято рішення про найменування скверу, який розташований біля будинку по вул. Полтавський Шлях, 22, як Сквер мислителів. Нагадаємо, що на цій локації планують встановити скульптурну композицію, що складається з фігур трьох мислителів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини