У ХПІ відбудеться всеукраїнська олімпіада з робототехніки
19 квітня 2017 16:30 Освіта
У ХПІ відбудеться всеукраїнська олімпіада з робототехніки II Всеукраїнська студентська олімпіада «Комп'ютерні системи штучного інтелекту» проходе 18-20 квітня у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

Захід об'єднує студентів з 60 вищих навчальних закладів з різних міст України - з Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Кривого Рогу, Дніпра, Полтави, Сум та інших міст країни.

Мета олімпіади - не тільки оцінити рівень знань з математики, фізики, програмування, робототехніки та механіки, а й популяризувати серед студентів сучасні напрямки розвитку науки і техніки, розвинути інноваційне та критичне мислення і практичні навички створення складних мехатронних систем, які можуть входити до складу сучасних робототехнічних систем.

Учасники олімпіади пройдуть три тури - теоретичний, практичний і експериментальний. Зокрема, 20 квітня пройдуть випробування роботів на тренувальних полях Палацу студентів НТУ «ХПІ». В ході експериментального туру олімпіади роботи повинні будуть самостійно на рівні закладеного в них штучного інтелекту вирішити три завдання: слідувати по траєкторії, розпізнавати образи і «зіграти» в робо-керлінг. Фінальним змаганням стане робо-керлінг, під час якого роботи повинні за максимально короткий час знайти і виштовхнути за межі поля шість кеглів.

Завершиться всеукраїнська олімпіада і «битва роботів» нагородженням переможців.

Захід можуть відвідати представники ЗМІ. Дата і час проведення: 20 квітня, з 13:00 до 14:00, за адресою: вул. Пушкінська, 79/1 (Палац студентів НТУ «ХПІ»).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини