У місті презентують буклет про «грецьку» Харківщину
11 листопада 2019 11:06 Культура
У місті презентують буклет про «грецьку» Харківщину Презентація буклету «Подорож «грецькою» Харківщиною» відбудеться 16 листопада у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна.

Це заключний захід 19-го сезону Днів грецької культури у Харкові. Буклет підготувала громадська організація «Харківське міське товариство греків «Геліос» до 30-річчя свого заснування. Видання побачило світ за підтримки Харківської міської ради.

Як повідомили у громадській організації, перша збірка історико-біографічних статей «Греки Харківщини» вийшла у 2003 році під редакцією заступника голови товариства у 2001-2007 рр. Олени Узбек. У ньому були опубліковані статті про 20 представників грецького народу. Знову цю тему почали вивчати під час підготовки перших томів книги «Життєпис заслужених греків України (інформаційно-довідковий матеріал) 1778-2008 рр.», упорядником і редактором якої став відповідальний секретар Федерації грецьких товариств України Микола Коссе. Буклет «Подорож по «грецькій» Харківщині» створений для того, щоб показати розвиток грецької громади, її діяльність. У ньому зібрана інформація про представників грецької національності, у тому числі про сучасників, які зробили свій внесок в історію, науку, культуру, мистецтво Харківщини, про пам'ятні місця, пов'язані з ними, про «грецькі» мотиви в архітектурі Харкова. 

«Вперше ми спробували розробити два туристичні маршрути по найбільш значущих і цікавих місцях, пов'язаних з греками і Грецією. Перший -  містом Харковом, другий - Харківською областю: селом Кручик Богодухівського району і Краснокутським дендропарком, де колись жили представники славного роду Каразіних», - розповіли у товаристві греків. 

Також над буклетом працювали представники Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Спеціалізованої музично-театральної бібліотеки імені К.С. Станіславського.

Місце проведення - ЦНБ ХНУ ім. Каразіна (пл. Свободи, 4, головний корпус, виставковий зал, 8-й пов.).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини