У місті продовжують демонтувати незаконні споруди
09 грудня 2019 10:47 Суспільство
У місті продовжують демонтувати незаконні споруди Очистити місто від незаконних малих архітектурних форм загальною площею 500 кв. м планують до кінця року в Харкові.

Як повідомив заступник начальника відділу контролю Департаменту територіального контролю Євген Михайлов, всього виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення про демонтаж 2 тис. 525 незаконно розміщених об'єктів. В даний час вже демонтовано близько 40% з них.

«Щодня проходить демонтаж двох-трьох тимчасових споруд, розміщених в місті самовільно. І до кінця року планується звільнити територію Харкова від тимчасових споруд загальною площею 500 квадратних метрів», - зазначив Євген Михайлов.

За його словами, згідно з процедурою, фахівці департаменту виносять власнику припис з вимогою демонтажу самовільно встановленого об'єкта протягом трьох днів. У разі, якщо він не виконується, рішення про примусовий демонтаж об'єкта затверджується на засіданні виконкому.

У Департаменті терконтроля нагадують, щоб встановити або узаконити вже розміщені тимчасові споруди, підприємцям необхідно укласти договір з КП «Сучасне місто» (вул. Чернишевська, 26). Процес оформлення оренди елементів благоустрою займає близько місяця. Договір оренди з підприємцем підписується на рік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини