У місті встановлять меморіальні дошки відомим харків'янам
28 серпня 2019 17:49 Суспільство
У місті встановлять меморіальні дошки відомим харків'янам Меморіальні дошки п'яти видатним харків'янам планується встановити на фасадах будівель та установ у Харкові.

Таке рішення сьогодні, 28 серпня, було ухвалене на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради.

Так, у Харкові увічнять пам'ять відомої гімнастки Марії Гороховської, яка стала першою в історії Олімпійських ігор абсолютною чемпіонкою в особистій першості, а також володаркою відразу семи нагород, завойованих жінкою в рамках однієї Олімпіади. Табличку встановлять на фасаді будівлі по вул. Алчевських, 43, де раніше знаходився спортклуб «Будівельник».

На вул. Свободи, 8 з'явиться меморіальна дошка Почесному громадянину міста Харкова та Харківської області Юрію Шрамку. Її встановлять на будинку, де він жив з 2001 по 2009 роки.

Також у місті увічнять пам'ять академіка Олексія Соколовського, який з 1924 по 1959 роки був ректором Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва. Пам'ятну табличку встановлять на фасаді будівлі Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О. Н. Соколовського» (вул. Чайковська, 4).

Ще одну пам'ятну дошку на честь відомого хірурга Миколи Володося розмістять по пр. Науки, 64.

Крім того, пам'ятний знак харківському громадському діячеві та меценату кінця 19 століття Максиміліану Гельферіху встановлять на будівлі по вул. Максиміліанівській, 14.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини