У навчальних закладах Харкова - найвищий рівень вакцинації в Україні
09 листопада 2021 14:49 Освіта
У навчальних закладах Харкова - найвищий рівень вакцинації в Україні Рівень вакцинації працівників шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів міста Харкова є найвищим в Україні та становить 98%.

Про це сьогодні, 9 листопада, у пресцентрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, той факт, що осінні канікули у школах тривали три тижні, загалом відіграв позитивну роль.

«Вчора розпочалася друга чверть навчального року. Усі 186 шкіл комунальної форми власності та 30 приватних шкіл розпочали очне навчання. Тобто 138 тисяч школярів мають змогу відвідувати школу, як завжди. Ми проаналізували ситуацію і розуміємо, що є всі передумови, щоб школи не зупиняли навчання. Так, 151 комунальна школа вже має 100%-ву вакцинацію, решта - наближається до цього показника», – зазначила Ольга Деменко.

Вона також наголосила, що тритижневі канікули дали можливість перервати ланцюг захворюваності. Так, якщо перед канікулами на коронавірус хворіли 527 дітей, то зараз - 163, працівники навчальних закладів – 146 та 78 відповідно.

Крім того, за словами Ольги Деменко, «зайвий» тиждень осінніх канікул буде доданий до навчального року, який закінчиться не 27 травня, а 3 червня.

Другу чверть навчального року планується закінчити 29 грудня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини