У П'ятихатках освятили храм святої цариці Тамари
23 серпня 2013 12:41
У П'ятихатках освятили храм святої цариці Тамари Церква на перехресті Білгородського шосе та пр. Курчатова відкрилася сьогодні, 23 серпня, для прихожан.

Храм побудований на кошти мецената Павла Фукса, російського бізнесмена, вихідця з Харкова.

Перед святковою службою до гостей церемонії звернувся Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III, який прилетів до Харкова вчора. Він благословив новий храм, зазначивши тісний і доброчинний зв'язок Харкова з Єрусалимом.

Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій освятив церкву і дзвіницю храму та вручив Павлу Фуксу вищу нагороду православної церкви Московського патріархату - орден Андрія Первозванного 1-го ступеня. Також за внесок у будівництво та підтримку православ'я в регіоні нагороди церкви отримали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, Роман Фукс (Росія), голова Адміністрації Київського району Неллі Казанжиєва.

«Я вітаю жителів П'ятихаток, збулося їхнє бажання. Силами мецената, харків'янина Павла Фукса, і його сім'ї в селищі з'явився прекрасний храм, сьогодні тут сотні людей, для яких віра - джерело надії і любові», - сказав перед святковою службою Геннадій Кернес.

Павло Фукс подякував будівельникам, авторам проекту, всім причетним до зведення церкви. «Це велика честь - побудувати для людей храм, і ми зробили це в термін, як і обіцяли. Це подарунок Харкову до Дня міста, я вдячний всім за таку можливість», - зазначив російський бізнесмен.

Довідка. Свята цариця Тамара, на честь якої освячено храм у П'ятихатках, поширювала християнство на Кавказі в 13 ст. н.е., перемогла у війні з коаліцією мусульманських держав, які вимагали зречення Грузії від Христа.

Місце під храм у П'ятихатках освячено 7 березня 2012 року, нижній приділ відкрився рівно рік тому, 24 серпня.

Висота храму - 39 м до основи хреста, дзвіниці - 29 м.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини