У селищі для переселенців з Донбасу вже змонтовані майже всі будиночки
09 грудня 2014 16:37 Місто
У селищі для переселенців з Донбасу вже змонтовані майже всі будиночки Селище для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей готове приблизно на 95%.

Про це сьогодні, 9 грудня, повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, всі роботи з будівництва селища йдуть, в основному, за графіком, і 20 грудня його планується здати в експлуатацію.

Як повідомив Ігор Терехов, практично всі інженерні комунікації в селищі вже підведені, на завершальній стадії роботи з підключення його до енергопостачання, які виконує АК «Харківобленерго».

Як зазначив заступник міського голови, до Харкова доставили майже всі модульні будиночки. «Не вистачає зовсім трохи, але німецька сторона обіцяє ось-ось все поставити, тому, думаю, графік буде виконаний повністю», - підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що розпорядженням Харківського міського голови Геннадія Кернеса була створена робоча група з питань розміщення та експлуатації мобільних житлових модулів в місті Харкові для короткотермінового проживання переселенців з Донецької та Луганської областей. До неї увійшли профільні заступники міського голови, директори департаментів Харківської міської ради, керівники комунальних підприємств, обласної організації Товариства Червоного Хреста, територіального управління ДСНС, АК «Харківобленерго» та ін.

Нагадаємо, що проект з надання тимчасового житла жителям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання в селищі з модульних будиночків 14 жовтня під час візиту до Харкова федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини