У Слобідському районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС
20 жовтня 2020 09:18 Суспільство
У Слобідському районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС Вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи з нагоди 30-річчя створення Громадської організації «Союз Чорнобиль Слобідського району» відбулося у парку культури і відпочинку Машинобудівників.

У заході взяли участь члени ГО «Союз Чорнобиль Слобідського району», представники районної адміністрації та жителі міста. Присутні поклали квіти до пам'ятника і вшанували загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

«Ми зібралися, щоб відзначити людей, які в перших рядах взяли участь у ліквідації  наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства - аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Низько вклоняємося всім, хто усував наслідки катастрофи, всім, хто працював в зоні відчуження в цей час. Багатьох уже немає серед нас, але вони вічно житимуть в нашій пам'яті. Нехай історія і пам'ять про їхні подвиги зберігається в кожному серці і в кожному домі», – зазначив голова районної організації чорнобильців Олександр Ярмола.

За активну громадянську позицію і вагомий особистий внесок у діяльність районної організації «Союз Чорнобиль Слобідського району м. Харкова» Пам’ятним знаком «Від вдячного народу України» було нагороджено Михайла Карамишева, Ольгу Чумаєву, Олескандра Стогнія та Олексія Волошина. 

«Низько вклоняємося всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які, не шкодуючи свого здоров'я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки чорнобильської трагедії. Нехай залишиться в минулому і ніколи не повториться жах тієї катастрофи. А пам'ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій», - зазначила заступник голови Адміністрації Слобідського району Світлана Лещенко.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини