У Верховній Раді продовжують децентралізацію: готується законопроект про місцеву міліцію
17 квітня 2015 18:24 Місто
У Верховній Раді продовжують децентралізацію: готується законопроект про місцеву міліцію Засідання правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» пройшло 16 квітня в Верховній Раді України.

Засідання провів Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

У засіданні взяв участь секретар Харківської міської ради Олександр Новак. За його словами, члени асоціації підбили підсумки роботи у першому кварталі 2015 року та обговорили проведення фінансової децентралізації на місцях. Було зазначено, що з прийняттям бюджету на цей рік з урахуванням змін до Податкового та Бюджетного кодексів України дохідна частина міських бюджетів зросла на 30%. При цьому Олександр Новак зазначив, що міський бюджет Харкова теж відчув позитивну динаміку.

Крім того, як повідомив на засіданні Володимир Гройсман, незабаром Верховна Рада розгляне законопроект про створення місцевої міліції. Олександр Новак зазначив, що якщо цей закон ухвалять, органи місцевого самоврядування отримають право за допомогою місцевої міліції контролювати дотримання правил благоустрою, застосовувати санкції стосовно порушників, а також вести контроль за експлуатацією парковок і використанням землі в місті.

Також на засіданні правління АМУ ухвалили рішення про створення в асоціації секції з питань адміністративних послуг. Олександр Новак підкреслив, що Харків цю галузь активно розвиває, і тут буде чим поділитися з іншими містами країни.

Як повідомив секретар міськради, в поточному році засідання правління АМУ планують проводити раз у два-три місяці. Правління асоціації прийняло рішення посилити роботу регіональних дирекцій з вивчення та підготовки регіональних пропозицій щодо децентралізації. За його словами, це дасть можливість направляти конкретні пропозиції всіх міст Харківської області в асоціацію з можливістю їх розгляду органами центральної влади, аж до рівня Адміністрації Президента України. Крім того, у вересні пройде «день діалогу» з парламентом, а в червні - «день діалогу» з урядом України, на яких розглянуть питання прав і захисту інтересів органів місцевого самоврядування.

Зазначимо, що реформу децентралізації влади планується реалізувати до виборів до місцевих рад, які пройдуть восени цього року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини