У житлових будинках Харкова встановлюють пандуси складної конструкції
02 березня 2017 12:07 ЖКГ
У житлових будинках Харкова встановлюють пандуси складної конструкції У будинку по вул. Зубарева, 63 встановлено пандус складної конструкції для дитячих колясок та інвалідів на візку.

У цьому будинку живе сім'я людей з обмеженими можливостями. Дружина, інвалід І групи, пересувається тільки на візку. Уже кілька років вона не виїжджала на вулицю - тільки на ганок будинку. Як розповів чоловік Олександр Сисоєв, інвалід ІІ групи, тепер вони зможуть нарешті прогулятися разом: «Я можу потихеньку спуститися сходами, а ось допомогти дружині - не в силах. А тепер, коли потепліє, плануємо першу прогулянку на вулиці».

Як зазначив майстер цеху металоконструкцій СМП «Востокстрой» Олександр Охматенко, у цьому будинку пандус вимагав складної конфігурації, тому перед установкою конструкції були опитані сусіди, щоб усім мешканцям будинку було зручно: «Пандус має відповідати нормативам по градусу і довжині підйому. У кожному будинку повинен бути індивідуальний підхід, щоб усім було комфортно. На Зубарєва, 63 ми зробили пандус майже місяць тому, і за цей час не було нарікань від мешканців».

Олександр Охматенко повідомив, що в 2016 році пандуси були встановлені більш ніж у 100 будинках. На даний момент у підприємства вже є понад 70 адрес для робіт у цьому році. Зараз пандуси встановлюють у кількох будинках, наприклад, по пр. Гагаріна, 176 (корп. 3), де також складна конфігурація входу в під'їзд.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини