Уряд підписав з місцевою владою меморандум про непідвищення тарифів
09 лютого 2021 15:23 Офіційно
Уряд підписав з місцевою владою меморандум про непідвищення тарифів Уряд підписав з місцевими радами Меморандум про непідвищення тарифів на опалення і гарячу воду на період опалювального сезону 2020-2021 років.

Меморандум підписаний між Кабінетом Міністрів, Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ГК «Нафтогаз України» і органами місцевого самоврядування. Від імені мерів українських міст документ підписав голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко. Про це сьогодні, 9 лютого, повідомив журналістам заступник Харківського міського голови Андрій Руденко.

Як зазначив віце-мер, основна мета документа, щоб тарифи, які діють зараз в сфері ЖКГ, не піднімалися, щоб вони залишалися на колишньому рівні, як і обіцяв секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

«З ініціативою не підвищувати тарифи на тепло на час опалювального сезону раніше від міста Харкова виступив Ігор Терехов, і сьогодні він підтримав прийняття цього документа. Тепер для жителів усіх українських міст, в тому числі для харків'ян, тарифи на тепло і гарячу воду підніматися не будуть», - повідомив заступник міського голови.

За його словами, меморандум має забезпечити стабільне проходження нинішнього опалювального сезону. Документ передбачає, що підприємства теплопостачання, зокрема, КП «Харківські теплові мережі», гарантовано зможуть отримувати газ для виробництва тепла та поставки його в будинки харків'ян на весь опалювальний період 2020-2021 років. Для підприємства передбачені розстрочка плати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло. В уряді гарантують, що питання компенсації не буде перекладатися на органи місцевого самоврядування.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини