В університеті міського господарства оновили музей Бекетова
03 вересня 2020 14:46 Освіта
В університеті міського господарства оновили музей Бекетова Презентація оновленого музейного комплексу відбулася сьогодні, 3 вересня, у Харківському національному університеті міського господарства ім. О. М. Бекетова.

Як розповів ректор університету Володимир Бабаєв, за три роки в рамках реконструкції були проведені роботи з реставрації історичного простору маєтку на Куликівському узвозі, 12. Ця будівля вважається пам'ятником архітектури XIX століття, і з 1930 року в ній розміщується університет міського господарства. Музейний комплекс отримав нову експозиційну залу і приміщення для зберігання архівних фондів.

«Музей академіка архітектури Олексія Бекетова отримав оновлений вигляд, але наближений до історичних реалій. Тут зібрані експонати історії архітектури Слобожанщини, і значна їх частина присвячена особистості і діяльності самого Бекетова. У музеї працюють першокурсники, які знайомляться з усім, що робилося колись в університеті. Ось, наприклад, карта в єдиному екземплярі від 1911 року, на якій нанесені мережі каналізації і водопроводу. Її намалювали фахівці, які потім працювали у цьому навчальному закладі, коли він був ще технікумом. Студенти вивчають усе це, переймаються минулим і вчаться у сьогоденні. У такі моменти розумієш, що це все зроблено не дарма», - зазначив Володимир Бабаєв.

Під час презентації оновленого музейного комплексу почесним гостям, серед яких були заслужені архітектори та художники України, керівники будівельних організацій, які допомагали в реконструкції, почесні громадяни міста Харкова, показали нові експозиції та відреставровані зали, в тому числі присвячені Олексію Бекетову.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, саме цей видатний архітектор створював зовнішній вигляд Харкова.

«Це була неординарна людина, і дуже багато будівель, якими пишається наше місто, збудовані за його проєктами. І потрібно віддати належне: ці проєкти не застаріли, вони лише стають ціннішими. Чимало сучасних архітекторів вчаться на професійній спадщині Бекетова. І я гордий від того, що нам теж вдається творити архітектурну історію Харкова, оскільки зараз ми реалізуємо нові проєкти, які залишаться на багато років і якими Харків, сподіваюся, теж пишатиметься», - підкреслив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини