Великі підприємства Харкова сплатили до бюджету 3 мільярди гривень соціального внеску
21 січня 2015 14:07 Бюджет
Великі підприємства Харкова сплатили до бюджету 3 мільярди гривень соціального внеску Великі підприємства та установи Харківщини в 2014 році сплатили до бюджету близько 3 млрд грн єдиного соціального внеску.

 

Як зазначила в.о. начальника Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників Харкова Тетяна Самойленко, порівняно з надходженнями минулого року сплата єдиного соціального внеску зросла більш ніж на 91 млн грн, або майже на 4%. При цьому середньомісячні надходження від великих платників збільшились майже на 8 млн грн. Усі звіти про нараховані суми єдиного соціального внеску надходять від платників в електронному вигляді.

У податковій інспекції нагадали, що єдиний соціальний внесок, нарахований за календарний місяць, необхідно сплачувати не пізніше 20 числа наступного місяця.

Також в інспекції повідомили, що з 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України (№77-VIII, від 28 грудня 2014), яким, зокрема, передбачено поступове зниження розміру єдиного соціального внеску. Так, понижуючий коефіцієнт з 1 січня до 31 грудня 2015 року становить 0,4; з 1 січня до 31 грудня 2016 року - 0,6.

Зазначимо, що податкова служба почала приймати звіти і платежі з єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з жовтня 2013 року, раніше цей внесок админістрував Пенсійний фонд України.

Довідка. У Спеціалізованій податковій інспекції обслуговуються такі найбільші підприємства Харківщини, як «Турбоатом», «Харківобленерго», «Електроважмаш», «Філіп Морріс Україна», «Південна залізниця», «Харківські тепломережі» та інші. У 2014 році великі підприємства та організації Харкова сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 10 млрд грн податків.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини