Ветеранам АТО надають соціальну юридичну допомогу
24 березня 2021 16:27 Суспільство
Ветеранам АТО надають соціальну юридичну допомогу Проєкт Спілки ветеранів АТО з надання правової допомоги ветеранам, учасникам війни та членам їхніх сімей став одним з переможців міського конкурсу соціальних проєктів «Єдина соціальна мережа».

Про це сьогодні, 24 березня, у ході підбиття підсумків конкурсу повідомили представники громадської організації «Спілка ветеранів АТО». У заході взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

До організації «Спілка ветеранів АТО» входять 50 волонтерів і понад 10 тис. учасників АТО/ООС, які живуть у Харкові і районах області. Організація надає юридичну допомогу учасникам, ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та інвалідам війни.

У числі послуг, що надаються, - консультації юриста, юридичні консультації телефоном, створення інформаційно-консультаційних роликів для відеохостингу «YouTube», робота в офісі з особистими зверненнями, підготовка процесуальних документів, заяв, пояснень, надання виїзних консультацій. Крім того, організація надає послуги адвоката, допомогу в суперечках, пов'язаних з нерухомістю, отриманні компенсації після ДТП, у підготовці позовних заяв, апеляційних та касаційних скарг, вирішенні цивільних спорів, оскарженні накладених адміністративних штрафів та ін.

У Спілці ветеранів АТО зазначили, що ветерани і учасники АТО/ООС потребують правової допомоги. У 2017 році організація надала 417 консультацій в офісі і 923 консультації телефоном, а у 2020 році - вже 655 консультацій очно і майже 20 тис. консультацій телефоном. У цьому році робота триває.

Також на конференції були представлені проєкти з допомоги бездомним, працевлаштування молоді з вадами зору та підвищенню якості надання соціальних послуг у Харкові. 

«Кожен проєкт розрахований на те, щоб допомагати людям. У цій залі немає байдужих людей. У кожного з вас є прагнення допомагати один одному, людям, які опинилися в складній життєвій ситуації, і це те, заради чого ми живемо і працюємо. Вдячний кожному з вас за вашу життєву позицію», - зазначив на завершення заходу Ігор Терехов.

Нагадаємо, що проєкти, які перемогли в конкурсі «Єдина соціальна мережа», отримають фінансування на реалізацію за рахунок бюджету територіальної громади Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини