Володимир Гройсман відкрив новий корпус економічного університету
30 листопада 2015 14:53 Освіта
Володимир Гройсман відкрив новий корпус економічного університету Відкриття оновленого корпусу Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця відбулося сьогодні, 30 листопада.

У церемонії відкриття взяв участь голова Верховної Ради України Володимир Гройсман. Він також прочитав студентам економічного університету лекцію на тему «Децентралізація - стратегія національного успіху». За словами спікера Верховної Ради, зміни до Конституції щодо децентралізації влади дадуть можливість регіонам самостійно освоювати кошти. Він зазначив, що бюджетна децентралізація принесе Харківському регіону близько 4 млрд грн, з яких не менше 1 млрд грн дістанеться місту Харкову.

Зазначимо, новий навчальний корпус ХНЕУ - це семиповерхова будівля з сучасною обробкою аудиторій і надбудов до існуючих навчальних корпусів. Її почали будувати в 2011 році. Визначна пам'ятка будівлі - башта з годинником, яку в університеті назвали «Small Sam» - на честь лауреата Нобелівської премії Семена Кузнеця, ім'я якого носить виш. Вежу з годинником вже прозвали молодшим братом лондонського «Біг Бен». Будівництво нового корпусу почалося в 2011 році. Вартість робіт склала 30 млн грн, які були виділені із спецфонду університету. Відкриття нового корпусу приурочено до 85-й річниці ХНЕУ, в якому сьогодні навчаються близько 10 тис. студентів, з них більше 2,5 тис. іноземних студентів з 39 країн світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини