З понеділка у Харкові запускають громадський транспорт
13 травня 2022 16:49 Інфраструктура
З понеділка у Харкові запускають громадський транспорт Наземний громадський транспорт розпочне курсувати вже з понеділка, 16 травня.

Про це сьогодні, 13 травня, у своєму відеозверненні повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, це рішення було ухвалене, оскільки ворожа армія була відкинута від міста, і вже п'ять днів харків'яни живуть без обстрілів.

«Це дозволить перезапустити економіку Харкова, дасть вам можливість діставатися до роботи, доїжджати до магазинів, пересуватися містом», - зазначив міський голова.

За його словами, зараз міські служби зайняті відновленням електроліній трамвая та тролейбуса.

Оскільки ворог знищив понад половину трамваїв та 35 км ліній електропередачі, транспорт тимчасово працюватиме в усіченому режимі. Спочатку у місті запустять чотири трамвайні та вісім тролейбусних маршрутів. Згодом цю кількість збільшать, оскільки паралельно відновлюватимуть електролінії та тягові підстанції. Крім того, у Харкові запустять 25 автобусних маршрутів.

«Розробляючи ці маршрути, ми намагалися зробити так, щоб із будь-якої точки міста харків'яни могли дістатися туди, куди їм потрібно. У суботу на сайті міської ради буде опубліковано схему роботи наземного транспорту. Також для вашої зручності інтервал руху транспорту буде вивішений на зупинках», - наголосив міський голова.

У зв'язку з дією комендантської години трамваї, тролейбуси та автобуси курсуватимуть з 7:00 до 19:00.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини