З вини курців у під'їздах житлових будинків з початку року сталося 29 пожеж
07 лютого 2014 14:49
З вини курців у під'їздах житлових будинків з початку року сталося 29 пожеж 29 пожеж з вини курців відбулося з початку 2014 року в під'їздах житлових будинків міста Харкова.
Про це сьогодні, 7 лютого, повідомила заступник начальника управління контролю та обслуговування житлового фонду КП «Жилкомсервіс» Ірина Дряхлова.
 
За її словами, 20 загорянь сталося на сходових клітинах, дев'ять - у сміттєвих камерах. «Хоча сміттєпроводи вже не використовуються в багатоповерхових будинках, мешканці все ж умудряються знайти там щілини, і одні скидають туди сміття, а інші - недопалки, в результаті чого відбуваються загоряння. Також недопалки кидають у будівельне сміття і мотлох, які накопичуються в прольотах під'їздів. А палити в під'їздах, відповідно до закону про заборону куріння в громадських місцях, - не можна: ні на сходових клітинах, ні в ліфтах», - зазначила Ірина Дряхлова.
 
Щоб вплинути на курців, працівники «Жилкомсервісу» розвішують у під'їздах будинків таблички з нагадуванням про заборону куріння та зазначенням суми штрафів: від 51 до 270 грн і до 340 грн при повторному правопорушенні.
За словами Ірини Дряхлової, такі попередження вже розвішані приблизно в 7 тис. з 18 тис. під'їздів будинків міста Харкова. У планах підприємства - встановити попереджувальні таблички у всіх під'їздах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини