Жителів Московського району обманюють, обіцяючи оформити земельні ділянки
19 вересня 2014 13:18
Жителів Московського району обманюють, обіцяючи оформити земельні ділянки Жителям Московського району обіцяють оформити землю, яку за законом не можна розпаювати Про це сьогодні, 19 вересня, на прес-конференції в прес-центрі міської ради повідомив директор Департаменту земельних відносин Борис Баронін. 

Йдеться про територію, яка в зв'язку з розширенням меж Харкова в 2012 році стала комунальною власністю міста. Після прийняття постанови Верховної Ради України від 6 вересня 2012 року, яким були встановлені нові межі Харкова, ця територія, площею 700 га, отримала юридичну адресу: Салтівське шосе, 183.

Як повідомив Борис Баронін, згідно з актами прийому-передачі земельних ділянок до земельних запасів Харкова та виписці з Державного земельного кадастру, дана територія землі отримала категорію - землі сільськогосподарського призначення. Відповідно, забудови громадянами на цій території проводитися не можуть, а виділення ділянок заборонено законом. Також він зазначив, що категорія території може бути змінена на законодавчому рівні, і це питання відноситься до компетенції Кабінету Міністрів. 

За словами голови Адміністрації Московського району Олега Товкуна, на сьогоднішній день в районну адміністрацію надійшло понад 150 дзвінків від мешканців району. Мешканці кажуть, що депутат міської ради Анатолій Родзинський обіцяє їм паї землі на цій території. Крім того, в районі під керівництвом депутата поширюють газету «Обирай майбутнє» з фото дитячих майданчиків та адресами виконаних ремонтних робіт у житлових будинках, до яких він не має ніякого відношення. Всі ці роботи були виконані за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса, а також народних депутатів України Дмитра Святаша та Володимира Мисика. Зокрема, таким чином у районі встановили близько 140 дитячих та спортивних майданчиків. 

В свою чергу депутат Верховної Ради Дмитро Святаш повідомив, що в його депутатську приймальню, розташовану в Московському районі, надходять заяви від мешканців та учасників садово-городніх товариств.  

«Депутат Анатолій Родзинський, який з 2006 року не з'являвся у своєму округу, раптово почав активно діяти і розповсюдив величезним тиражем друковану інформацію про те, що буде виділяти по 10 соток землі під житлову забудову. Я хочу заявити, що це обман, бо на цій землі за законодавством не може бути забудов, оскільки вона сільськогосподарського призначення. До того ж, всі рішення з передачі земельних ділянок приймаються територіальною громадою Харкова, міською радою, і ні в якому разі вони не можуть прийматися однією людиною. Крім того, зараз мені відомі факти, що за оформлення документів на ці земельні ділянки з жителів району збирають по 600 грн. Я б дуже хотів, щоб мешканці Московського району не стали жертвами шахрайства. Я не дам їх обдурити», - зазначив Дмитро Святаш. 

Він також підкреслив, що в Києві стосовно Анатолія Родзинського порушено дві кримінальні справи, які на даний момент знаходяться у провадженні.

Як повідомив Дмитро Святаш, за зверненням громадян він направив відповідні запити до міської ради, управління земельних ресурсів, а також до прокуратури Харківської області та Генеральної прокуратури України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини