Кандидатура Геннадія Кернеса затверджена на присвоєння звання Почесного харків'янина
15 червня 2021 16:29 Місто
Кандидатура Геннадія Кернеса затверджена на присвоєння звання Почесного харків'янина Кандидатура колишнього Харківського міського голови Геннадія Кернеса на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Харкова» була затверджена сьогодні, 15 червня, експертною радою.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що Геннадій Кернес за всю свою діяльність на посаді міського голови мав отримати це звання ще за життя.

«Я давно був ініціатором присвоєння Геннадію Адольфовичу звання Почесного харків'янина, адже дуже багато було зроблено під його керівництвом - сквери, парки, фонтани, метро, ​​і зараз ми з його командою продовжуємо проєкти, які починали ще з ним. Про його заслуги можна довго говорити, але головна з них полягає, напевно, в тому, що він перевернув світогляд харків'ян і зробив так, що зараз вони дуже люблять своє місто і пишаються ним», - підкреслив Ігор Терехов.

Секретар міськради також нагадав, що вперше рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Харкова» ухвалюється з поправкою «посмертно», але оскільки на лютневій сесії міськради до Положення про Почесних громадян міста Харкова були внесені відповідні правки, то на сьогодні всі формальності дотримані і всі юридичні підстави для ухвалення такого рішення є.

Зазначимо, що під час голосування 14 членів експертної ради проголосували «за», а представники фракцій у міськраді «Європейська солідарність» і «Блок Світличної «Разом!» - утрималися.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини