Верховний комісар ООН у справах біженців відвідав Північну Салтівку
24 січня 2023 17:57 Міжнародне співробітництво
Верховний комісар ООН у справах біженців відвідав Північну Салтівку Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді та міський голова Ігор Терехов сьогодні, 24 січня, оглянули руйнування на Північній Салтівці.

Також вони ознайомилися з процесом ремонтно-відновлювальних робіт, які там тривають, і поспілкувалися з мешканцями пошкоджених будинків.

Філіппо Гранді зазначив, що глибоко вражений побаченим, хоча перед візитом до Харкова вже встиг побувати у Дніпрі, Миколаєві та Запоріжжі, та запевнив харківʼян у подальшій гуманітарній і фінансовій підтримці з боку ООН.

«Я побачив, що всі міста зазнали дуже сильних руйнувань, саме тому ООН та інші міжнародні організації  допомагають уряду та місцевій владі в наданні першої допомоги тим, хто постраждав. Ми виділяємо кошти нужденним, передаємо гуманітарні набори, а також забезпечуємо  психологічною підтримкою тих, кому вона потрібна», - розповів Філіппо Гранді.

Мер міста Ігор Терехов під час спілкування з Верховним комісаром ООН у справах біженців акцентував увагу на важливості демонстрації наслідків російської агресії міжнародній спільноті.

«Харків колосально постраждав: понад чотири з половиною тисячі будинків пошкоджені, пʼятсот з них не підлягають відновленню. Але, попри все, ми намагаємося реконструювати те житло, де це безпечно і можливо, щоб люди могли повернутися у свої домівки. Так, хотілося б це зробити якомога швидше, але є труднощі з фінансами. Ми вдячні за візит пану Філіппу Гранді особисто та за підтримку ООН впродовж усієї війни», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини