Представлений проєкт Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року
30 вересня 2020 14:31 Місто
Представлений проєкт Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року Робоча група з розробки Стратегії розвитку міста Харкова на 2020-2030 роки затвердила проєкт документа.

Перед цим протягом кількох місяців були проведені круглі столи з експертами, фахівцями і всіма бажаючими зробити свій внесок у розвиток галузей житлово-комунального господарства, інженерної інфраструктури, транспорту, медичного обслуговування, енергоефективності та навколишнього середовища.

«Стратегія розвитку Харкова стане основою і одночасно бізнес-планом міста. В цілому, документ орієнтований на підвищення рівня життя харків'ян», - зазначила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Вікторія Грецька-Миргородська.

У документі визначені три стратегічні мети. Перша - комфортне, розумне і зелене місто. Вона, зокрема, передбачає реалізацію низки проєктів з планування ефективної транспортної мережі, створення умов для занять спортом, рівномірного забезпечення районів зеленими насадженнями, впровадження нових технологій утилізації та переробки ТПВ, поліпшення стандартів якості навколишнього середовища, забезпечення цифровізації міста та ін.

Друга стратегічна мета - зробити Харків глобальним містом індустрій, заснованих на знаннях. Це означає взаємодію з інститутами освіти, науки, культури, туризму; сприяння зростанню наукомісткої діяльності, підвищення якості інвестиційного клімату міста та підтримку малого і середнього бізнесу, впровадження і підтримку смарт-спеціалізацій і багато іншого.

Третій стратегічний напрям - місто високих суспільних стандартів і соціальної злагоди. Він передбачає розвиток розумного цифрового простору і систем управління з рівним доступом до міських ресурсів, розвиток громадянського діалогу і розробку ефективної системи соціальної комунікації, активізацію участі жителів у процесах управління містом, підвищення якості державних послуг тощо.

Документ був створений за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Остаточна презентація Стратегії розвитку міста Харкова на 2020-2030 роки відбудеться на інноваційному форумі, який відбудеться 15-16 жовтня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини