У Харкові розгорнуто понад півтори тисячі місць для хворих COVID-19
11 жовтня 2021 13:28 Медицина
У Харкові розгорнуто понад півтори тисячі місць для хворих COVID-19 Понад 1,5 тис. місць для хворих на коронавірусну інфекцію розгорнули в харківських міських лікарнях.

Про це сьогодні, 11 жовтня, повідомила журналістам заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, цими вихідними в Харкові терміново відкрили 300 ліжок у лікарні №8 та 190 додаткових місць у лікарні №18, де тепер - 240 ліжок для хворих на COVID-19.

Віцемер зазначила, що лікарня №18 почала приймати хворих на нові місця вчора ввечері, а лікарня №8 - сьогодні вранці. Вона повідомила, що у лікарню №8, як медичний заклад кардіологічного профілю, направлятимуть хворих не тільки з коронавірусом, а ще й з так званими «ковідними інфарктами».

Заступник міського голови наголосила, що у зв'язку з розширенням ліжкового фонду в місті необхідно сформувати додаткові ковідні бригади медиків, тому на роботу запрошують лікарів.

Зазначимо, що тепер хворих на COVID-19 в Харкові приймають шість міських лікарень - №8, 13, 17, 18 і 25, а також пологовий будинок №2. Загалом розгорнуто понад 1,5 тис. ліжок. За словами Світлани Горбунової-Рубан, вільні місця є в лікарнях №8, 17, 18 і в пологовому будинку. Всього госпіталізовано 901 людину, у реанімації - 52 пацієнти. Стаціонарну допомогу надають усім, хто її потребує. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини